Ekonomická teorie a metodologie Gustava Schmollera - Loužek, Marek
Život Gustava Schmollera. Gustav Schmoller v kontexte nemeckej historickej školy. Ekonomická teória. Kritika liberalizmu a sociálna politika. Ekonomická teória v rámci vývojových stupňov. Kritika marxizmu a štátneho dirigizmu. Teória komparatívnej ekonomiky. Teória ceny a hodnoty. Teória peňazí. Metodológia G. Schmollera.