Ekonomická a sociálna súdržnosť a princípy regionálnej politiky Európskej únie - Ivaničková, Alžbeta
Dôležitosť ekonomickej a sociálnej súdržnosti pre členské štáty Európskej únie a ich regióny. Regionálna politika EÚ a vznik tzv. Nomenklatúry územných štatistických jednotiek (NUTS), na vzájomné porovnávanie členských štátov a regiónov. Genéza regionálnej politiky (1958-2006). Ciele a zásady regionálnej politiky.