Sadzby dane z pridanej hodnoty od 1.1.2003 - Zuziková, Alena
Od 1.1.2003 nadobudli účinnosť dve novely zákona o dani z pridanej hodnoty a to novela zákona č. 511/2002 Z.z. a novela zákona č. 637/2002 Z.z. Nové sadzby dane z pridanej hodnoty sa budú uplatňovať na zdaniteľné plnenia uskutočnené po 31.12.2002. Najväčšiu pozornosť pri prechode na nové sadzby dane je potrebné venovať najmä opakovaným zdaniteľným plneniam, čiastkovým zdaniteľným plneniam a taktiež "preúčtovaným zdaniteľným plneniam". Príklady.