Hospodársky výsledok a výpočet splatnej dane - Vanko, Jozef
Pri zisťovaní základu dane sa u daňovníkov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva vychádza z hospodárskeho výsledku. Hospodársky výsledok pred zdanením zahŕňa všetky náklady a výnosy, ktoré v príslušnom období vznikli. Zmeny daňovej legislatívy pri prevode účtovného hospodárskeho výsledku na daňový základ. Najčastejšie sa vyskytujúce prípady korigujúce hospodársky výsledok.