Reformy naše každodenné - Ragáčová, Katarína
Slovenskú ekonomiku charakterizuje vysoká miera verejných výdavkov a neefektívne hospodárenie s verejnými financiami. Aj napriek niekoľkým opatreniam v daňovej sústave, najmä zníženiu sadzieb daní z príjmov s platnosťou od začiatku roka 2002, vláda ani parlament neurobili žiadnu podstatnú systémovú zmenu na strane verejných výdavkov, ktorá by mohla viesť k dlhodobému odbremeneniu daňových poplatníkov. Základné charakteristiky efektívneho daňového systému.