Hospodársky výsledok v účtovníctve podnikateľov na Slovensku a v medzinárodných účtovných štandardoch - Baštincová, Anna
Hospodársky výsledok ako významný ekonomický faktor a predmet účtovníctva. Teoretické východiská zisťovania hospodárskeho výsledku. Hospodársky výsledok podľa medzinárodných účtovných štandardov (IAS 8) a slovenskej účtovnej legislatívy. Princípy objektivizácie hospodárskeho výsledku. Determinanty tvorby hospodárskeho výsledku a ich vzájomný vzťah (výnosy, náklady). Prezentácia hospodárskeho výsledku.