Evropa stará a stárnoucí - Alesina, Alberto
Profesori ekonómie o začarovanom kruhu nízkej pôrodnosti v Európe, jej príčinách a dôsledkoch pre európske hospodárstvo. Vyššia miera pôrodnosti v USA, Veľkej Británii a vo Francúzsku. Stárnuca populácia - jeden z dôvodov zlej ekonomickej výkonnosti Európy. Sporivosť medzi staršími občanmi Európy. Vysoké náklady na bývanie a nedostatky na trhu s úvermi - najpravdepodobnejší dôvod klesajúcej pôrodnosti v Európe.