Rusi prekonali národný rekord v exporte zbraní - Schönwiesner, Roman
Medziročné zvýšenie ruských dodávok zbraní na export v r. 2002. Napriek tomu pretrvávajú základné problémy ruského zbrojárstva. Výška príjmov z vývozu zbraní. Prvé miesto exportu predstavuje letecká technika. Jednostranná orientácia vývozu (hlavne Čína a India). Zaostávanie výskumu a vývoja - nedostatok financií.