Nárok na dotácie budú musieť folkloristi obhájiť - Jesný, Martin
Ministerstvo kultúry bude podporu ľudového umenia prehodnocovať. Folklór na Slovensku podporuje štát prostredníctvom dvoch umeleckých súborov - Slovenský ľudový umelecký kolektív (SĽUK) a Lúčnica. Obidva súbory sú príspevkovými organizáciami. Zlepšenie financovania. Tradičný verzus moderný folklór.