Návod k použití - Benáček, Vladimír
Pokračovanie príspevku z Ekonóma 10. Prínosy z členstva v Únii: obojstranný ekonomický rozvoj, prechod na euro, dotácie z Bruselu. Prínosy sú premenlivou veličinou. Podstatné je, do akej miery dokáže člen ponúkané výhody využiť. Transfery EÚ do nových štátov v rokoch 2004-2006.