Záložné právo má prednosť pred predbežným opatrením - Benčík, Patrik
Predbežné opatrenie existuje nielen v súdnom, ale aj v daňovom konaní ( 15a zákona č. 511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov). Rozdiel medzi predbežným daňovým a súdnym opatrením. Predbežné opatrenie vydáva správca dane vo forme rozhodnutia, proti ktorému sa nemožno odvolať. Problém zápisu do katastra nehnuteľností. Zrušenie predbežného opatrenia.