Účtovanie kurzových rozdielov u podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva od 1. januára 2003 - Juríková, Renáta
Podnikatelia v SR prichádzajú pri vykonávaní podnikateľskej činnosti často do styku so zahraničím. Vzťah k zahraničiu sa kvantifikuje, hodnotové vzťahy sa vyjadrujú v peňažných jednotkách cudzej meny a v peňažných jednotkách slovenskej meny (Sk). Častým problémom je správne ocenenie majetku a záväzkov v cudzej mene. Pri ocenení dochádza ku vzniku kurzových rozdielov, o ktorých účtovná jednotka musí účtovať. Príklady.