Rok spotreby sa skončil vysokým rastom hospodárstva - Apolen, Peter
Slovenská ekonomika bola v poslednom štvrťroku 2002 najrýchlejšie rastúcou ekonomikou v strednej Európe. Vysoký nárast zaznamenala v priebehu r. 2002 mzda zamestnancov v rozpočtových a príspevkových organizáciách. Nárast spotreby domácností. Nárast exportu tovarov a služieb. Zníženie investičnej aktivity slovenskej ekonomiky.