Emergencia deterministického chaosu: ohraničená pasáž v evolúcii ekonomiky - Andrášik, Ladislav
Matematicko-fyzikálne a počítačovo-simulačné prístupy ku skúmaniu ekonomických procesov. Sekundárne zovšeobecnenie Schumpeterovho modelu oscilácií v ekonomických systémoch. Formulácia troch evolučných rovníc. Tzv. režim deterministického chaosu. Emergencia chaosu v primitívnej virtuálnej ekonomike.