Sociálne aspekty ovplyvňujúce potreby zabezpečenia dopravnej obslužnosti krajov SR - Štefániková, Mária
Jeden z hlavných dôvodov využívania hromadnej osobnej dopravy - doprava do zamestnania. Vplyv ceny cestovného na úroveň územnej mobility za prácou. Nezamestnanosť a stupeň územnej mobility pracovnej sily na Slovensku. Náhrady cestovných výdavkov do práce v SR a v niektorých krajinách Európy.