Novely zákona o trojdani sú k daňovníkom zhovievavejšie - Mäsiarová, Terézia
Zákon o trojdani upravujúci daň z dedičstva, darovania a prevodu a prechodu nehnuteľností je prospešný pre daňovníkov, ale aj správcov dane. Zjednodušenie výpočtu. Sankcia nie je automatická. Termín splatnosti dane. Zníženie penále za oneskorené zaplatenie dane.