Odložené dane v účtovníctve podnikateľov SR a v medzinárodných účtovných štandardoch - Baštincová, Anna
Problém vzniku a nevyhnutnosti uplatnenia odložených daní. Základné koncepcie odložených daní. Timing koncepcia, t.j. koncepcia časových rozdielov. Temporary koncepcia, t.j. koncepcia dočasných rozdielov. Metódy výpočtu odložených daní. Odložené dane z pohľadu medzinárodných účtovných štandardov. Dočasné rozdiely zdaniteľné - odložené daňové záväzky. Dočasné rozdiely odpočítateľné - odložené daňové pohľadávky. Oceňovanie, účtovanie a vykazovanie odložených daňových pohľadávok a záväzkov. Odložené dane v účtovnej legislatíve Slovenskej republiky.