Komparace rozvoje harmonizace účetnictví České republiky a Slovenska v návaznosti na vstup obou zemí do Evropské unie - Sikorová, Eva
Kľúčové otázky vyplývajúce z medzinárodnej harmonizácie účtovníctva v Slovenskej a Českej republike, resp. komparácie rozvoja harmonizácie účtovníctva ČR a SR. Celosvetové harmonizačné procesy. Harmonizačné procesy v Českej republike. Harmonizačné procesy v Slovenskej republike a nadväznosť na vstup do Európskej únie. Hodnotenie rozdielov medzi IAS a slovenskými účtovnými predpismi. Kľúčové oblasti harmonizačného procesu v Českej a Slovenskej republike.