Hodnota firmy a řízení jejího růstu - Fotr, Jiří
Trend v riadení firiem - dôraz na hodnotu firmy. Stanovenie hodnoty firmy. Základná veličina pre stanovenie hodnoty firmy je tzv. ekonomická pridaná hodnota (EVA - Economic value added). Hodnotu firmy ovplyvňujú faktory: prevádzkový hospodársky výsledok pred zdanením, investovaný kapitál, priemerné náklady kapitálu, priemerné ročné tempo rastu ekonomickej pridanej hodnoty.