Eurokoridory sever - jih - Cempírek, Václav
Európska komisia prijatím Bielej knihy s názvom "Európska dopravná politika do roku 2010 - nastavenie výhybiek do budúcnosti" dala podnet k vytvoreniu integrovaného európskeho dopravného priestoru. Aktivity pre oživenie železničnej dopravy. Príprava projektu Eurokoridor Sever - Juh v ČR a projektu EUREKA v Nemecku.