Všeobecné požadavky na obaly - Cempírek, Václav
Z hľadiska logistiky je základnou funkciou balenia usporiadanie, ochrana a identifikácia výrobkov a materiálov. Obal musí spĺňať funkcie: manipulačnú, ochrannú, informačnú. Tri základné stupne obalu: prepravný obal, obchodný obal, spotrebiteľský obal. Komplexný systém balenia.