Študenti by mali vysokej škole platiť od budúceho roka - Herdová, Marcela
Zástancovia a odporcovia poplatkov na vysokých školách od r. 2004. Výška poplatkov za štúdium. Spoplatnenie štúdia by malo vyvolať tlak na kvalitu vzdelávania. Problém sociálne slabších študentov. Štipendiá a pôžičky. Rozdelenie poplatkov. Poplatky za štúdium nemôžu vyriešiť finančný deficit VŠ. Príčiny nedostatku finančných prostriedkov pre VŠ. Štátne financovanie vysokého školstva v SR.