Vyrovnanie stojí a padá na dôvere veriteľa a dlžníka - Fričová, Zuzana
Zo zákona o konkurze a vyrovnaní č. 328/1991 Zb. sa na Slovensku využívajú predovšetkým časti týkajúce sa bankrotu. Vyrovnanie, kde ide o zachovanie chodu firmy a vysporiadanie s veriteľmi dohodou, sa využíva minimálne. Príčiny. Veritelia vyrovnaniam neveria. Konkurz verzus vyrovnanie. Vyrovnanie sa musí odskúšať a potom ich pribudne.