Kto sa neprispôsobí, neprežije - Sotník, Alexander
Odborníci očakávajú výrazný nárast tranzitu plynu cez Slovensko. Liberalizácia vnútorného trhu s plynom ako hybná sila transformácie plynárenstva v Európe. Ceny energií pre obyvateľstvo. Snaha o dosiahnutie rozumnejšieho hospodárenia s energetickými zdrojmi EÚ .