Sankčný systém platný v súčasnosti - Hlaváčová, Jana
Zložitosť v súčasnosti platného sankčného systému. Nepodanie daňového priznania, dodatočné podanie daňového priznania a sankcie. Nezaplatenie dane a preddavkov na daň včas a v správnej výške. Sankcie, ktoré ukladá správca dane podľa jednotlivých hmotnoprávnych daňových zákonov. Porušenie povinnosti nepeňažnej povahy.