Kandidátske krajiny EÚ odolávajú spomaleniu - Schönwiesner, Roman
Kandidátske krajiny EÚ dokázali v r. 2002 úspešne odolať negatívnemu vplyvu spomaľujúcej globálnej ekonomiky. Kandidátske krajiny negatívne zasiahol nepriaznivý vývoj na hlavných odbytových trhoch EÚ. Nezamestnanosť v kandidátskych krajinách vzrástla len mierne. Deficit a menová únia.