Vymedzenie kritérií klasifikácie trhových štruktúr a niektoré ich súvislosti - Tokárová, Mária
Klasifikácia trhovej štruktúry. Obsahové vymedzenie relevantného trhu. Aplikácia geografických hraníc trhu. Tradičné indikátory vymedzenia relevantného trhu. Komplexná analýza podielu na trhu a trhovej sily. Voľnosť a náklady vstupu a výstupu z trhu. Faktory umožňujúce hodnotiť dané odvetvie ako tzv. prirodzený monopol. Súvislosti inovačnej aktivity a konkrétnej trhovej štruktúry.