Sociální politika Tomáše Bati - Lednický, Václav
Hlavné zásady Tomáša Baťu v oblasti podnikovej sociálnej politiky. Odmeňovanie pracovníkov. Výchova a vzdelávanie pracovníkov. Výstavba mesta a ubytovanie pracovníkov. Starostlivosť o zdravie a bezpečnosť pracovníkov. Služby pre zamestnancov podniku. Baťov podporný fond.