Islamistické skupiny versus autoritativní stát v boji o politickou moc v Alžírsku - Bureš, Jaroslav
Založenie Fronty islamskej spásy FIS. Predstavitelia islamu v boji o moc v rokoch 1989-1992. Príčiny nástupu stúpencov islamu. Prezident Liamín Zérual a prvé pokusy o politický dialóg. Politické násilie v Alžírsku. Politika národného uzmierenia prezidenta Bouteflika.