Súčasťou reformy je medziobecná spolupráca - Nižňanský, Viktor
Návrh ďalšieho postupu decentralizácie a dekoncentrácie verejnej správy. Miestna štátna správa. Zmeny v samospráve. Decentralizácia financií. Správne konanie. Systém kontroly. Informovanosť občanov. Priebeh hlavných aktivít prípravy a realizácie decentralizácie.