Integrácia Slovenskej republiky do Európskeho výskumného priestoru málo využívame potenciál vedcov - Fronc, Martin
Veda a technika ako kľúčový faktor ekonomického a sociálneho rozvoja každej krajiny. Legislatívna podpora vedy (Zákon č. 132/2002 o vede a technike). Pokles financovania. Výdavky na výskum a vývoj - zaostávanie za ostatnými krajinami.