Indicko-pakistanské vztahy - Hudec, Jozef
Vznik Indickej únie na troskách britskej kolónie. Rozdelenie krajiny podľa náboženského hľadiska (vznik Pakistanu). Problém Kašmíru. India a jadrové zbrane. Vzťahy Indie a Pakistanu. Pozornosť medzinárodného spoločenstva na oblasť Kašmíru. Latentný konflikt medzi Indiou a Pakistanom v otázke Kašmíru.