Slovenský vidiek na konci dvadsiateho storočia - Buchta, Stanislav
Perspektívy vidieka. Vidiek a ruralizácia v kontexte sociálnych zmien. Urbanizácia alebo rurálna renesancia. Úloha agrárneho sektora v rozvoji vidieka. Vývoj agrárnej nezamestnanosti. Odlišnosť vidieckej populácie od mestskej populácie v systéme rodinného hospodárenia.