Právna pomoc a občianska spoločnosť - Capíková, Silvia
Občianska spoločnosť potrebuje pre svoju existenciu zakotvenie v právnom systéme a účinné kontrolné mechanizmy. Význam právnej pomoci pre občiansku spoločnosť. Ochrana práva, ochrana práv. Právna pomoc. Konštatovanie, že problematika občianskej spoločnosti je na Slovensku v sociológii rozpracovaná na porovnateľnej úrovni ako v zahraničí.