Európska únia a IFRS/IAS - Tumpach, Miloš, 1970-
Slovensko sa v súčasnosti nachádza v etape transformácie účtovníctva, ktorá je sprevádzaná rastúcim významom Medzinárodných účtovných štandardov IFRS/IAS. Implementácia týchto štandardov na Slovensku je značne determinovaná spôsobom, akým sa dosiahne vzájomná kompatibilita týchto noriem s legislatívou EÚ.