Evropská unie a regulace finančního sektoru - Machala, Karel
Tvorba jednotného vnútorného trhu Európskej únie je sprevádzaná unifikáciou pravidiel. Harmonizácia základných noriem. Prehľad najdôležitejších direktív v bankovníctve. Harmonizácia účtovníctva. Vytvorenie dvoch nových orgánov pre cenné papiere - Európska komisia pre cenné papiere (ESC), Výbor európskych regulátorov cenných papierov (CESR). Harmonizácia investičných fondov. Návrhy Európskej komisie na direktívy na zavedenie jednotného pasu pre emitentov a o zneužití informácií (tzv. insider trading).