Podporu na rekvalifikáciu pýtajú firmy málokedy - Kacárová, Mariana
Úrady práce smú podporiť rekvalifikačné kurzy len nezamestnaných alebo firmy, v ktorých hrozí prepúšťanie z "organizačných dôvodov". Podmienky rekvalifikácie upravuje zákon č. 387/1996 Z.z. o zamestnanosti. Rekvalifikácia zamestnancov. Rekvalifikácia nezamestnaných. Nezáujem podnikateľov o rekvalifikáciu svojich zamestnancov.