Poľnohospodári na prvých cestách - Urban, Zdeněk
Základné rozloženie najstarších známych oblastí sveta, kde nezávisle vznikla produkcia potravín. Tri výhody prvých poľnohospodárov voči lovcom - zberačom. Expanzia prvých poľnohospodárov prináša i expaziu jazykov ako nástroj.