Risk management v českém bankovnictví - Pirner, David
Významné vývojové trendy v Európe - nová bazilejská dohoda o kapitálovej primeranosti (Basel II), ktorá upravuje metódu kvantifikácie podstupovaných rizík, na základe ktorých sa stanovuje kapitálová požiadavka. Pohľad na podiel jednotlivých rizík českých bánk: úverové riziko, operačné riziko, trhové riziko.