Základy európskeho práva voľný pohyb osôb - Nováčková, Daniela
Pokračovanie článku zo SEP č. 7-10/02 o európskom práve. Právne základy voľného pohybu osôb platiace v Európskej únii. Základné aspekty a obmedzenia voľného pohybu osôb. Odstraňovanie kontrol osôb na hraniciach. Vzájomné uznávanie kvalifikácie. Sociálna ochrana. Politika zamestnanosti. Európska stratégia zamestnanosti (január 2003). Gravierovej pravidlo.