Vynálezy a ich ochrana doma a v zahraničí - Litváková, Edita
Právne vzťahy vznikajúce v súvislosti s vytvorením, právnou ochranou a uplatnením vynálezov upravuje patentový zákon č. 435/2001 Z.z. v znení neskoších zákonov a predpisov. Základné zákonné podmienky kladené na patent. Získanie patentu a úžitkového vzoru v SR. Národný patent. Európsky patent.