V meraní emisných limitov má Slovensko rezervy - Začková, Katarína
Sprehľadnenie povinností pre motoristov a kontrolné orgány novou vyhláškou o emisných kontrolách, ktorá platí od apríla r. 2003. Povinnosti pre vodičov. Nedostatočné kontroly. Prax na slovenských cestách. Zdravotné riziká. Snaha vyhnúť sa normám.