Svetový obchod vlani rástol, ale pomaly - Schönwiesner, Roman
Zahraničná obchodná výmena má za sebou najhoršie dva roky za posledné dve desaťročia. Nerovnomerný vývoj svetového obchodu ovplyvnil nevýrazný hospodársky rast. Výrazný rast v zahraničnom obchode zaznamenala Čína. Aj tranzitívne ekonomiky zaznamenali v r. 2002 výrazný rast tovarovej výmeny. Liberalizácia svetového obchodu ako liek.