Možnosti zvyšovania rentability komerčnej banky - Bobáková, Viktória
Predpoklady stability a rentability bankového sektora: stabilita ekonomického prostredia, stanovenie noriem obozretného podnikania, kvalita manažmentu banky, zloženie aktív banky, výška bankového kapitálu, riadenie štruktúry bankových aktív a pasív, úroková politika. Hodnotenie finančnej situácie bánk - finančná analýza.