Maturitná skúška podľa nového modelu
V školskom roku 2004/2005 by sa mala prvýkrát realizovať nová koncepcia maturitnej skúšky. Uskutoční sa tzv. generálna skúška. Analýza výsledkov jednotlivých testov ukazuje na veľké rozdiely medzi jednotlivými školami a triedami v dosiahnutej úrovni vedomostí vo väčšine predmetov. Dôvody zmeny. Maturitný poriadok.