Chudobné Albánsko konečne získalo politickú stabilitu - Schönwiesner, Roman
Komunistické vedenie Albánska priviedlo ekonomiku do katastrofálneho stavu. Po páde komunistického systému sa Albánsko snaží prejsť na trhovú ekonomiku. Vládne tam však veľká chudoba a albánsku ekonomiku držia na nohách repatriácie zárobkov časti pracovnej sily, ktorá robí v zahraničí. Perspektíva vstupu do EÚ. Zahraničné investície. Makroekonomická stabilita. Program privatizácie.