Piaty pokus riešiť konflikt záujmov narazil na ZMOS - Fričová, Zuzana
Hoci zákon o konflikte záujmov platí už osem rokov, jeho vplyv na konanie verejných činiteľov je mizivý. Príprava nového zákona. Problém deklarácie majetku štátnych funkcionárov. Problém samosprávy - otázka miery reštrikcie. Verejný činiteľ, ktorý poskytol pomoc nejakej firme, nemôže rok po skončení svojej funkcie pôsobiť v riadiacich orgánoch tejto firmy. Sankcie.