Rasizmus naša časovaná bomba - Kotian, Róbert
Viacero podôb latentného rasizmu slovenskej spoločnosti. Situácia Rómov po novembri 1989. Trestné činy s rasovým motívom. Pretrváva strach pred cudzím. Rasistický môže byť aj jazyk. Prastará krivda: Židia nám ukrižovali Krista. Genetika a ľudské rasy.