Obchodníci už slabé miesta novej úpravy povinnej ponuky našli - Hošek, Milan
Inštitút povinnej ponuky - nástroj ochrany minoritných akcionárov. Inštitút povinnej ponuky bol pod zákonnou ochranou. Problémy nastávali s akcionármi, ktorí chceli kúpiť viac ako 30 perc. akcií - museli transakciu uskutočniť prostredníctvom verejného prísľubu. Od januára 2002 platí nový zákon o cenných papieroch a investičných službách č. 566/2001 Z.z. Verejný prísľub sa nahrádza termínom ponuka na prevzatie. Stanovenie ceny akcií. Cesty, ako obísť zákon. Zrušenie registrácie.