Česká sociální politika při vstupu do EU hledání podoby sociálního státu - Žižková, Jana
Morálna stránka procesu transformácie v ČR. Neujasnená cieľová podoba sociálnej politiky. Úloha štátu v sociálnej politike. Európsky sociálny model. Dôraz na zvyšovanie kvalifikácie a adaptability pracovnej sily.